Om mig

Jag som driver Marguerite Hudvård heter Maria Backeman Ader och är stolt över att vara 3:e generation i hud- och kosmetikbranschen.
Det hela startade med min mormor, Lilly Sundberg, som 1925 öppnade ”Sundbergs Parfymeri” på Drottninggatan i Uppsala. 1945 började mamma, Margareta Backeman, att arbeta där. Hon utbildade sig så småningom till kosmetolog i Paris och blev senare medlem i SHR.
Jag kom in i bilden 1982 då ”Institut Marguerite” slog upp portarna i f.d. H-Centrum. I 1 1/2 år gick jag som lärling på salongen hos mamma innan jag började arbeta som hudterapeut och 1994 tog jag internationell examen på Elisabethskolan.

1999-2000 utbildade jag mig till dermopat hos Sara Agerbjer.
Dermopati innebär att man ser helheten. Huden är kroppens största utsöndringsorgan och ger ofta uttryck för inre obalanser. För att behandla hudproblem från insidan använder jag mig bl.a. av kinesisk ansiktsdiagnostik och homeopati.
Till utvärtes bruk har jag valt att arbeta med Maria Åkerbergs produkter då de främjar hudens normala funktioner och är 100 % naturliga.

Sedan 2005 finns min kombinerade salong och butik i Läkarhuset. Välkommen på behandling, rådgivning eller för att handla produkter.
För kunnande, omtanke, service.